Германия възнамерява да увеличи разходите си за отбрана в рамките

...
 
Германия възнамерява да увеличи разходите си за отбрана в рамките
Коментари Харесай

Германия увеличава разходите си за отбрана

 

Германия има намерение да усили разноските си за защита в границите на дълготраен проект за финансиране на армията, равняващо се на два % от брутния вътрешен артикул, съобщи Българска телеграфна агенция.

„ Решихме, че желаеме да похарчим тези два % за Бундесвера “, съобщи Шолц. „ Ще изпълним този проект следващата година за първи път с бюджетни средства и с пари от специфичния фонд “, съобщи канцлерът Олаф Шолц.

 фотография: БГНЕС

Германия сътвори специфичен фонд за защита от 100 милиарда евро малко след съветското настъпление в Украйна през февруари предходната година, с цел да посрещне потребността от незабавна отплата на военни дефицити. Указанията на НАТО са всяка страна членка на алианса да задели най-малко два % от брутния си вътрешен артикул за защитата. Германия не е имала нужда от нещо сходно от края на Студената война насам.

Съюзниците от НАТО потвърдиха предназначението на упоменатите два % от Брутният вътрешен продукт на всяка страна от алианса за защита на срещата си на върха във Вилнюс тази седмица. Разходите за защита са предмет на разногласия в НАТО от години насам, като по-специално Съединени американски щати приканват Германия и други стопански мощни европейски страни да изразходват повече средства за защита.

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР